THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, October 7, 2009

HARGA GAMBAR AZEEZ MENINGKAT KEPADA RM6,500.00

Sebelum ini Perikatan Belia Bersatu Malaysia (Pembela) iaitu sebuah badan bukan kerajaan (NGO) telah menawarkan harga sejumlah RM 1,000.00 bagi sesiapa yang dapat menyerahkan gambar Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim yang mendakwa ditumbuk dan diterajang pada hari penamaan calon pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang pada 3 Oktober lalu. Bagaimanapun nilai tawaran telah dinaikkan kepada RM6,500.00. Perkara ini diumumkan oleh Timbalan Presiden Pembela, Mohd Dzohir Hamid hari ini.

Ini adalah kerana orang ramai untuk mengetahui tentang kedudukan tawaran tersebut ingin turut menyumbang wang sebagai tambahan tawaran kepada harga asal. Katanya, setelah di buat penjumlahan wang yang bakal disumbang oleh orang ramai, Pembela mendapati jumlah keseluruhan adalah sebanyak RM 6,500.00.

Sebenarnya bukan setakat gambar tetapi video boleh diperolehi dari Menteri Dalam Negeri, Hishammudin. Pembela boleh menyerahkan hadiah wang tersebut kepada Hishammudin atau polis kerana gambar dan video kejadian ada pada mereka. Gambar telah diperolehi dari orang ramai dan pihak media manakala rakaman video telah dibuat oleh polis. Perkara ini telah diumumkan oleh Hishammudin pada 4 Oktober, sehari selepas kejadian di IPD, Port Dickson.

Bagaimanapun tawaran membeli gambar tersebut hanya berlaku semasa kempen pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang yang sedang berlangsung iaitu selewat-lewatnya pada jam 12 malam 10 Oktober. Ini adalah disebabkan gambar itu boleh digunakan untuk kempen pilihan raya dan bukannya untuk membantu Azeez mendapatkan keadilan dengan menangkap 'pelaku kesalahan'.

0 comments: