THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, April 1, 2010

JABATAN KEHAKIMAN AS BUKTI APCO BEKERJA UNTUK ISRAEL

Tindakan syarikat perunding antarabangsa Yahudi APCO Worldwide menafikan ia pernah diupah oleh kerajaan Israel terbukti tidak benar.

Pengesahan bahawa APCO menabur fitnah mengenai hubungannya dengan kerajaan Zionis itu dikesan menerusi kenyataan yang difailkan dengan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat.

Akhbar Straits Times Singapore menegaskan pegawai- pegawai tertinggi syarikat APCO mengesahkan syarikat itu menandatangani perjanjian dengan kerajaan Israel pada tahun 1992.

Antara lain, APCO mengesahkan ia menjalankan kerja-kerja berhubung dengan sektor perumahan di Israel yang membabitkan kewangan Amerika.

Kenyataan APCO yang difailkan dengan jabatan kehakiman Amerika syarikat itu sekali gus menempelak penafian syarikat itu kononnya ia tidak pernah tidak menjalankan sebarang urusan untuk kerajaan Israel.

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini membidas Umno- Barisan Nasional kerana mengupah APCO walaupun syarikat itu jelas mengikat pelbagai perjanjian dengan Israel serta pemimpin diktator negara lain.

Selain itu syarikat itu juga dipimpin oleh pegawai-pegawai yang pernah berkhidmat dalam agensi perisikan Israel dan tentera negara itu.

Keadaan itu mendedahkan Malaysia kepada risiko keselamatan.

APCO diupah oleh kerajaan pimpinan Najib Razak untuk untuk menggubal strategi dan pendekatan bagi memulihkan imej Najib dan kerajaan yang tercalar dengan pelbagai skandal peribadi dan kewangan.

APCO : LAPORAN POLIS

Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang (SMPPRPP) pada hari ini telah membuat laporan polis untuk menggesa siasatan menyeluruh dan terperinci kepada pendedahan mengejutkan seluruh rakyat Malaysia oleh Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat semalam.

Pendedahan yang cukup teliti dengan fakta-fakta dan amat bertanggungjawab itu jelas membangkitkan kerisauan seluruh rakyat Malaysia terhadap tahap keselamatan di negara ini, yang selama ini diperintah oleh Regim UMNO-Barisan Nasional.

APCO Worldwide Sdn. Bhd., seperti yang didedahkan oleh beliau, bukan hanya sebuah syarikat perunding atau ’consultants’ yang biasa. Ia punya agenda dan dokongan individu-individu berpengaruh yang jelas mirip dan condong kepada agenda jahat dan terkutuk, regim haram Zionis-Israel.

Ini terbukti, apabila salah seorang penasihat antarabangsa kepada APCO adalah Doron Bergerbest-Eilon yang merupakan bekas Ketua Perlindungan dan Keselamatan, Agensi Keselamatan Israel dengan berpangkat Mejar Jeneral, yang jelas terlibat dalam agenda pembantaian dan pembunuhan massa ‘Massive Killings’ umat Islam di Palestin.

Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang (SMPPRPP) juga menolak penafian yang dibuat oleh APCO Worlwide sebelum ini, bahawa APCO tidak terlibat langsung dalam penubuhan ‘gagasan 1 Malaysia’.

Kerana ini jelas dibuktikan, APCO sudah bertapak di Kuala Lumpur, dengan pejabat operasi yang sama, dengan penggerak yang sama, dengan CEO yang sama, cuma mereka ini bergerak atas nama Mind Team Sdn. Bhd.

Watak yang sama, Paul Stadlen kini memimpin APCO Malaysia, dan juga Margery Kraus; CEO APCO terlibat dalam perjanjian awal dahulu. Dan ini berlaku lama sebelum Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri lagi dan menerbitkan ‘gagasan 1 Malaysia’nya itu.

Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang (SMPPRPP) mewakili seluruh rakyat Malaysia yang bimbang akan keselamatan negara, menolak sekeras-kerasnya ‘penjajahan’ jenis baru ini, turut menyeru agar semua rakyat bangkit menentang ‘Neo-Colonialism’ tajaan Zionis-Israel ini.

Kami juga tidak rela, memperjudikan nasib dan keselamatan rakyat, dengan sewenang-wenangnya membiarkan Regim UMNO-Barisan Nasional melantik Regim Zionis-Israel yang terkenal dengan kezaliman dan kebinatangan mereka terhadap rakyat Palestin.

Sekretariat Muafakat Pemuda Pakatan Rakyat Pulau Pinang (SMPPRPP) juga menggesa Regim UMNO-Barisan Nasional di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak agar menghentikan sandiwara bermuka-muka mereka.

Di satu wajah Regim UMNO-BN menampakkan lagak ‘hero’ mereka dengan menghentam dasar-dasar dan tindakan terkutuk Israel, tapi di satu wajah lain pula, Regim UMNO-BN sanggup menggadaikan keselamatan negara dengan mengangkat Regim Zionis sebagai penasihat negara dalam hal-hal dasar!

SYED MIKAEL RIZAL AIDID
Setiausaha,
Angkatan Muda KEADILAN
Pulau Pinang (AMKPP)

YB NG WEI AIK
Setiausaha,
Pemuda Sosialis DAP
(DAPSY) Pulau Pinang

MOHD. NOOR HARUN
Setiausaha,
Dewan Pemuda PAS
(DPP) Pulau Pinang

PKR BERTANDING DI HULU SELANGOR

Pakatan Rakyat akan meletakkan calon daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) bagi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor.

KetuaPembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata beliau akan berunding terlebih dahulu dengan kepimpinan tertinggi Pas dan DAP sebelum menamakan calon itu dalam masa terdekat.

"Ia (pemilihan calon) masih terbuka...itu proses biasa dalam parti, kita kena dengar dari cabang negeri, masyarakat tempatan, kemudian kita bincang dengan rakan-rakan pimpinan PKR serta rujuk kepada pimpinan Pas, DAP dan kita bertanding itu atas nama Pakatan Rakyat," katanya.

Anwar berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di Parlimen di Kuala Lumpur hari ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan bermesyuarat Jumaat ini untuk menetapkan tarikh penamaan calon dan pengundian bagi pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor berikutan kematian penyandangnya Datuk Zainal Abidin Ahmad daripada PKR Khamis lalu akibat barah otak.

Pada pilihan raya umum 2008, Zainal Abidin menewaskan penyandang kerusi itu ketika itu, Datuk G Palanivel daripada Barisan Nasional dengan majoriti 198 undi.

- Bernama

Sunday, March 28, 2010

SENGIT DI HULU SELANGOR

Pilihanraya Kecil yang bakal berlaku di Parlimen Hulu Selangor sedikit masa lagi merupakan Pilihanraya yang paling sengit selepas beberapa siri Pilihanraya Kecil pada dua tahun sebelum ini kerana majoriti kemenangan calon PKR-Pakatan pada 2008 lalu yang diwakili oleh Allahyarham Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad hanyalah 198 undi. Begitu rapat dan saya melihat bahawa kedua-dua pihak (Pakatan-BN) mempunyai peluang yang seimbang.

Paling menarik, Pakatan menguasai kerusi Parlimen Hulu Selangor tetapi dalam masa yang sama tiga DUN didalamnya-Hulu Bernam, Batang Kali dan Kuala Kubu Bharu dikuasai oleh BN dengan majoriti yang agak besar.

Perlu juga diperhatikan bahawa jumlah undi rosak 1,466 sebagai satu ancaman dan peluang kerana jumlah itu tidak jauh bezanya dengan jumlah semasa PRU 11-2004 yang berjumlah, 1406. Ini bermakna lebih 1,000 pengundi tidak tahu memangkah dengan betul disana.

Seterusnya kita melihat dari segi jumlah pengundi mengikut kaum. Jumlah pengundi pada 2008 adalah 63,593 pengundi di mana Melayu adalah 53.94%, Cina 26.67%, India 18.98% dan Lain-lain 0.41%. Ini bermakna pengundi bukan Melayu dan Melayu tidak berbeza besar. Cuma berdasarkan kesedaran politik dan kesedaran untuk keluar mengundi, kaum bukan Melayu dilihat begitu proaktif berbanding Kaum Melayu dan menjadikan mereka penentu kepada keputusan pengundian sebenar.

Walau bagaimana pun kemenangan Allahyarham Datuk Dr Zainal membuktikan bahawa calon Melayu juga mampu diterima rakyat di sana.

Jadi terpulanglah pada Pakatan sama ada mahu meletakan calon Melayu atau bukan Melayu di sana. Apa yang penting adalah gerak kerja turun ke dalam masyarakat di mana kawasan berkenaan juga mempunyai pengundi kalangan orang asli. Dan sentimen pro-Pakatan bukan Melayu khususnya kaum Cina juga begitu kuat.

Dengan keadaan MCA sekarang, maka peluang besar untuk Pakatan meraih sokongan kaum Cina. Tetapi Pakatan tidak boleh pandangan ringan dengan pengaruh MIC dan Umno di sana, terutamanya dalam keadaan Najib yang begitu ghairah dengan program mesra rakyat dan 1 Malaysia sekarang.

Secara kasarnya, Pakatan boleh bersatu untuk mengempurkan Parlimen berkenaan berdasarkan pembahagian DUN seperti semasa Pilihanraya lalu, di mana PAS tumpu di Hulu Bernam, PKR tumpu di Batang Kali dan DAP tumpu di Kuala Kubu Bharu.

Saya berani mengatakan bahawa Kuala Kubu Bharu berpontensi untuk meraih undi yang lebih banyak bagi Pakatan tetapi di Hulu Bernam dan Batang Kali, Pakatan perlu menguasai undi Melayu juga bagi memastikan BN dapat dikalahkan kerana di sana sokong Melayu kepada BN begitu kuat dan Umno sekarang cuba melobi untuk meletakan calon mereka untuk menafikan peluang Palanieval kembali ke Parlimen.

Jika ini berlaku, dan Umno diberikan peluang maka cabaran buat Pakatan agak getir. Pada saya berhadapan dengan MIC atau MCA sekarang agak mudah sedang Umno kita masih 50/50 kerana undi Melayu boleh jadi penentu dalam pertembungan.

Kita tidak boleh menafikan semangat dan sentimen rasis ataupun kebangsaan dalam pilihanraya kecil ini. Walaupun kita berjuang atas semangat semua kaum, tetapi identiti dan resam hidup masyarakat di Parlimen ini masih terikat pada paksi perkauman dan jika diasak, semangat rasis itu akan menjadi kuat dan di sana peluang Umno lebih baik.

Umno pastinya akan sedaya upaya menarik pengundi Melayu keluar bagi mengatasi pengaruh sokongan bukan Melayu pada Pakatan dan pengundian tidak mustahil akan pecah dua di mana kaum Melayu 70% undi BN, Cina 80% bersama Pakatan dan India akan melihat kepada siapa yang mampu berikan jaminan jangka panjang pada mereka jika menang- Maknanya India juga boleh jadi penentu.

Saya sendiri sukar untuk memikirkan siapa yang layak untuk jadi calon atau parti mana yang akan menang. Pakatan pasti akan bertahan habis-habisan dan BN akan berusaha bersungguh-sungguh kerana kemenangan dalam Pilihanraya kali ini menjadi benchmark kepada kekuatan pengaruh semasa Pakatan atau BN.

Kita menerima hakikat bahawa pengaruh Pakatan sedikit tercalar selepas beberapa insiden terutamannya tindakan beberapa wakil rakyat yang lompat parti yang majoritinya dari PKR. Modal ini pastinya menjadi lauk buat BN dan tidak mustahil wakil rakyat Bebas ini akan turun menyokong dan berkempen untuk calon BN bagi mempengaruhi pengundi.

Apa yang penting dalam hal ini, PKR, PAS dan DAP perlu berbincang tentang siapakah calon yang paling layak tanpa mengira mereka dari parti mana kerana rakyat mahu seorang calon yang boleh diterima oleh semua kaum dan mempunyai keperibadian yang kuat serta dihormati.

Dan saya amat berharap juga agar calon yang dipilih nanti adalah mereka yang benar-benar taat dan hormat pada parti dan Pakatan keseluruhannya.

MELETER UNTUK PERKASA

Oleh Ust. Zolkharnain Abidin

Perkasa mengusulkan supaya PAS dan Umno berbincang untuk menjaga kepentingan Melayu.

Maksudnya, bagi Perkasa selama negara ini diperintah Umno (BN), Melayu tidak terbela. Umno memerlukan PAS bersamanya, barulah Melayu terbela mengikut perlembagaan.

Sekali pandang cadangan ini macam bagus. Tapi kalau pandang kali kedua, cadangan ini nampak kurang cerdik. Pencadangnya tidak berminda strategik, minda 70 an.

Bagaimana nak bela Melayu? Dengan cium keris atau dengan jadi MP bebas?

Melayu boleh terbela bukan dengan bekerjasama dengan Umno tetapi dengan menumbangkan Umno. Kalau mahu Melayu terbela, PAS tidak perlu berbincang dengan Umno tetapi dengan memperkukuhkan Pakatan Rakat.

Apa yang Umno ada untuk membela Melayu? Umno nak bela Melayu dengan cium keris, beli kapal selam tak boleh selam atau terbang dengan jet tanpa enjin? Dengan gaya hidup penjajah, dengan gelumangan rasuah atau dengan politik ‘boleh apa sahaja’?

Melayu terbela dengan keadilan, kebertanggungjawaban dan ketelusan. Meletak harapan kepada Najib dengan Rosmah untuk membela Melayu sama seperti meletak harapan kepada memerang untuk mengawal kolam ikan keli.

Orang Melayu ada al-Quran, tetapi itu diketepikan. Selama Umno berkuasa, pernahkah Umno melayan al-Quran melebihi layanannya sekadar memusabaqahkan kitab suci itu?

Umno bising apabila ada pemimpin PR yang baca al-Quran dalam ceramah, tetapi pernahkah Umno bising terhadap remaja yang tidak pernah baca al-Quran dimana-mana?

Daripada berkering tekak berkeriyau berteriak soal membela Melayu, lebih baik berhabis-habisan berfikir membela Islam. Bukan Islam acuan Umno tetapi Islam wahyuan Ilahi.

Mengapa perlu berpusing kepala berbimbang negara ini jatuh ke tangan Cina atau India? Apa masalahnya dengan Cina dan India? Adakah Melayu lebih mulia daripada Cina dan India? Kalau Cina dan India mampu mengembangkan Islam di negara ini, mengapa orang Melayu perlu bersusah hati?

Kalau Cina dan India lebih berpegang dengan Islam, biarkan mereka memerintah negara ini berbanding negara ini diperintah oleh Melayu jika Islamnya entah kemana.

Kalau di zaman Abdullah ada juga bunyi Islamnya walau pun Islam Hadhari, namun zaman Najib, bunyi Islamnya pun sudah lenyap.

Betulkah jika negara ini jatuh ke tangan India dan Cina, orang Melayu merempat? Malaysia akan jadi macam Singapura? Umno jangan lupa bahawa Singapura jadi begitu angkara Umno, angkara Melayu Umno. Umno lupa?

Aaahhhh… daripada berbincang dengan Umno lebih baik berkawan dengan DAP. Seburuk-buruk Lim Guan Eng, sehingga kini dia belum terbukti rasuah. Sebaik-baik pemimpin Umno, hah… rasuah sampai sesak hidung rakyat untuk bernafas.

SUMBER http://syukran.wordpress.com/

MATC SETIAWANGSA SELESAI

Mesyuarat Agong Tahunan Cabang (MATC) Setiawangsa yang bermula jam 9.00 pagi tadi telah selesai dengan jayanya pada jam 1.30 tengahari.
Antara beberapa orang Jawatankuasa PKR Cabang Setiawangsa bersama YB Zuraida


Antara Ahli Wanita PKR Cabang Setiawangsa bergambar bersama YB ZuraidahAhli-ahli sedang menunggu Mesyuarat Agong Wanita PKR Cabang Setiawangsa untuk dimulakan