THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Sunday, January 10, 2010

UMNO KHIANATI RAKYAT

Sekarang ini UMNO sedang berkempen untuk mendapatkan kembali kepercayaan rakyat yang telah hilang terhadap mereka. Anda mesti masukkan dalam kepala anda bahawa UMNO sedang berkempen. Oleh sebab itu, mereka mengadakan pelbagai acara secara besar-besaran untuk memprojekkan diri mereka. Mereka akan beri apa-apa sahaja tanpa diminta. Kerja macam ini telah mereka lakukan sejak lebih 50 tahun yang lalu. Mereka akan kata UMNO akan beri bermacam-macam kemudahan kepada rakyat kerana prihatin. Betul ke?

Tanggungjawab kerajaan ialah membantu rakyat yang memerlukan pada setiap masa. Jika mereka mengadakan acara khas untuk memberi sesuatu kepada rakyat, itu ada maksud lain, ada udang di sebalik batu. Tidak ikhlas. Keikhlasan penting untuk mendapat keberkatan.

Rakyat yang dibantu secara ikhlas akan mendapat manfaat. Orang Melayu tidak memperoleh manfaat sepatutnya melalui Dasar Ekonomi Baru (DEB). Ekuiti mereka dalam sektor ekonomi hanya 18%, itu pun termasuk GLC! Kegagalan itu diakui sendiri oleh UMNO. Ada banyak Ali Baba. Ada banyak kroni yang dapat projek tapi tak tahu buat kerja. Mereka curang. Orang yang curang bukan pejuang rakyat. Mereka ialah pengkhianat rakyat.

SUMBER http://bilahrotan.blogspot.com/

0 comments: